Reggeli energiabomba

Tapasztaltad már, hogy néha nehezebben indul a napod, vagy ha könnyedén indul nem tart ki az energiakészleted a nap végéig? Ezen tudsz változtatni. Elég naponta 7-8 percet a reggeledből az alábbi energetizáló gyakorlatsorra szánni.

Az alábbi területeken tud a segítségedre lenni, ha a napi rutinod részévé válik:

  • energikusság fokozása
  • jókedvre derít
  • arcfiatalítás
  • hajnövekedés
  • emésztési problémák ellen
  • energetikai blokkokat szabadít fel a testedből, így lendületesebb lesz a napod tőle
  • feszültségoldás stb

A reggeli énidő nagyon fontos, meghatározza az egész napunk minőségét. Az alábbi gyakorlatsor elvégzéséért csupán 7-8 percet magadra szánva kiegyensúlyozott napod lesz.

Bezárkózhatsz hozzá akár a fürdőszobába is, hisz nem igényel tágas tereket ez a pár nagyon fontos és jótékony gyakorlat.

Kezd a napodat nyelvkaparással, ami eltávolítja az éjszaka során a nyelvedre került lepedéket. Használhatsz indiai nyelvkaparót, vagy egy nagykanalat is hozzá. Párszor a nyelved vége felé kapard át, és közben mindig öblítsd le az eszközt. Aztán indíthatod is a gyakorlatsorodat:

  1. Fejbőr masszázs

Az ujjbegyeiddel alaposan maszírozgasd át a fejbőröd, gereblyéző, maszírozó vagy bármilyen mozdulattal, aminek a hatására érzed, hogy felpezsdül.  A mozdulatot a szemöldöktől felfelé haladva indítsd, a haj vonaláig, hogy a homlokod se maradjon ki a jóérzésből. Meghatározó, hogy milyen üzenetet közvetítesz az arcodról a többi testrészed felé, ha ez a terület be van feszülve, akkor ne csodálkozz ha minden más terület is feszült. Naponta többször végezz arcizom tudatosító gyakorlatot (elég egy gondolat: vajon ki van simítva a homlokom?) A fotóval ellentétben jobb, ha kiengeded a hajad a gyakorlathoz. Egészen addig végezd, míg már jólesően bizsereg a fejbőröd. Közben ne felejts el őszintén mosolyogni önmagadra a tükörben. Meglátod nincs is annál jobb napindítás, mint amikor kora reggel a fürdőben az ajándékoz meg egy mosollyal, akitől a legkevésbé számítottál rá!

2. Rongybaba lógás

Csípőszéles terpeszben állva nyújtuk a test hátsó részén végighaladó a víz elemhez tartozó erővonalat, hogy oldódjanak a befeszülések, és könnyebben áramolhasson az energia a testedben. A mosolyod maradhat, csak kezdd el a lábujjaid felé irányítani a tekinteteddel együtt. Miközben csodálod a a lábfejedet, köszönd meg neki, hogy bekísért a fürdőbe ma reggel is és mindenhová elvisz. Csigolyáról-csigolyára gördülve kezdj el a fejeddel a lábfej irányába közelíteni, hajlítsd nyugodtan be a térded, és fektesd rá a hasad a combodra. Innen már a két láb között nézz hátra és hagyj magad mögött mindent, ami nem szolgál már a mai napon. Miközben így lógsz lefelé, engedd meg a nyakadnak is hogy ellazuljon, lazítsd el az álkapcsod, és hagyd hogy minden fölösleges gondolat távozzon a fejedből, legyenek azok aggodalmak, félelmek semmi keresnivalójuk a fejedben. Megfoghatod az ellentétes könyöködet is. Lógj így legalább 7 mély légzésen keresztül. Orron be és orron ki, ha sok dolog nyomaszt, akkor feltétlenül szájon keresztül sóhajtva lélegezz ki! Érezheted, ahogy a fejed tetején kereszült minden felesleges gondolat távozik.

3. Béka guggolás

Az előző lógásból emeld a tekinteted és támaszkodj magad elé a talajra! Szélesítsd a terpeszed, ha szükséges és fordítsd a lábfejeket 45 fokban kifelé! A tenyereken tartva a testsúlyodat, óvatosan engedd le a medencéd a sarkaid közé. Ha sok a térdednek, akkor maradjon a súly a kezeidet, és fokozatosan ahogy lazul a csípőd úgy közelíts a talaj felé. Tudom, nem kényelmes érzés, de nagyon jól átmaszírozza a beleidet, és az alhasi szerveket, pláne ha nem akad el a lélegzeted közben. Csak miután már a kezdeti esetleges kellemetlenebb érzés szűnik a csípőd körül, zárd a tenyereket a mellkas előtt és kezdj
el itt is számolni hét lassú, mély légzést! Kéztámasz segítségével told el a medencédet a talajtól, és  a nyakad ellazításával kerülj vissza az előző lógásba! Időzz itt addig, amíg megnyújtózik a láb hátsó részén minden izom, majd a talpaddal eltolva magad a talajtól behúzott hassal gördülj fel álló helyzetbe.

4. Kiadós nyújtózás

Összekulcsolt ujjakkal, égfelé fordított tenyérrel törekedj a magasba, hogy most a tested első részén nyújtózhassanak az izmok!  Lélegezz jó mélyeket, és emeld olyan magasra a mellkast, hogy a has területén is érezd ahogy a légzés hatására oldódik az izmok feszessége. Itt is lélegezz hétszer jó mélyet!  Minél magasabbra emeled a mellkast annál boldogabb lesz a derekad is.

A veséd kap egy jó kis masszázst és indulhat is egy ragyogó, mosolygós nap!

Élvezd minden pillanatát, vagy ha éppen nem, akkor állj meg egy-két percre és számolj hét lassú és mély lélegzetig!